Pagini

duminică, 22 septembrie 2013

Fara speranta - Colleen Hoover



   "Orice ar indura el, simt si eu. Orice indur eu, simte si el. Asa se-ntampla cand doi oameni devin unul singur: nu-si mai impartasesc reciproc doar dragostea. Isi impartasesc, de asemenea, suferintele, durerile, necazurile si mahnirile".

  
Fara speranta (titlul original Hopeless) un roman ce te seduce prin senzualitatea scenelor si te poarta pana la cer, dar te si trezeste la realitate prin monstruozitatile de care sunt capabili "adultii"- persoanele ce ar trebui sa te apere cand esti un copil plin de inocenta si incredere in cei pe care ii iubesti. Si mai grav este faptul ca aceste agresiuni sunt inca "prezente" si nu-mi vine sa cred ca sunt atat de multe persoane cu o inima gaunoasa si intunecata caci sufletul cu siguranta l-au pierdut.


   Colleen Hoover a creat o poveste de dragoste deosebita, plina de sensibilitate, a crescut doza de dramatism si tensiunea treptat ajungand la un final in care sunt dezvaluite toate secretele si simti durerea alaturi de personaje iar tristetea se transforma in lacrimi tacute, sunt doua sentimente ce le traiesti in acelasi moment, tristete pentru sufletele zdrobite de o minte bolnava si bucurie pentru puterea de care au dat dovada si pentru o poveste de dragoste minunata.

   Mi-au placut Karen, Six, Sky, Dean Holder, Breckin si Jack pentru ca nu au lungit povestea si au punctat cum trebuie fiecare aspect. Karen, mama lui Sky, desi era tanara, dupa ce a fost dezamagita de sistem de doua ori, a luat o decizie ce-i putea distruge viata, dar a infruntat totul cu mult curaj, a iubit-o si ocrotit-o pe micuta Sky pana a ajuns o adolescenta adorabila. Sky, adolescenta ce pana la 17 ani avusese parte doar de profesori particulari si nu facuse cunostinta cu tehnologia pentru ca mama ei nu era de acord cu toate minunatiile lumii moderne: internet, mobil, televiziune, cred ca era printre putinii adolescenti, daca nu singura, fara o identitate pe internet, dar era o mare iubitoare de lectura. Inteligenta, sincera, cu simtul umorului, adorabila cand invata sa foloseasca telefonul daruit de Six, catalogata de ceilalti drept usuratica datorita prieteniei cu Six- fata ce-si schimba iubitii tot timpul ca pe marcile de inghetata. Dean Holder,18 ani, tanarul ce ascunde in sufletul sau o mare durere, pune pasiune in tot ceea ce face si gandeste cu atentie fiecare cuvant rostit, dur si rebel dar sensibil, m-a surprins cu rabdarea si delicatetea de care da dovada in relatia cu Sky, adora sa priveasca cerul pentru ca el este intotdeauna acolo si este frumos. Breckin este cel mai bun prieten dintotdeauna si din toata lumea larga, si cu asta am spus tot despre tanarul imbracat in roz ce o atrage pe Sky in mica sa alianta impotriva "celorlalti". Jack, prietenul lui Karen, nu a luat in seama reticenta acesteia cand a venit vorba sa duca relatia la un nivel mai oficial si a fost alaturi de ea atunci cand i-a dezvaluit marele sau secret. 

   Pentru ca dorea sa ajunga la una din facultatile preferate si ar fi fost bune cateva activitati extrascolare adaugate la dosar, Sky o convinge cu greu pe Karen sa o lase sa se inscrie in ultimul an de liceu la o scoala de stat. Dar Six urma sa plece pentru 6 luni printr-un program scolar de schimb de experienta tocmai in Italia, iar Sky trebuie sa infrunte de una singura rautatile noilor colegi. Dupa o prima zi, petrecuta la scoala, plina de rautati, dar salvata de la dezastru de noul ei cel mai bun prieten Breckin, Sky are parte de o intalnire ce-i va schimba viata. Aflata la casa intr-un supermarket, in timp ce asculta ineptiile unei noi colege ai carei neuroni se pare ca erau in vacanta, ramane surprinsa cand o vede pe aceasta aruncand ocheade si "fluturand sexy" din gene catre cel aflat la casa din spatele ei. Curiozitatea invinge, se intoarce sa vada cine este destinatarul acelei incercari jalnice de seductie si are in fata ochilor unul dintre cei mai frumosi tineri pe care ii vazuse pana atunci, ochi albastri, par usor ravasit, inalt si bine facut, genul pentru care iti pleaca si chilotii in vacanta :).   
   Momentul in care privirea lui patrunzatoare o intalneste pe a ei este decisiv, o urmareste pana in parcare si o intreaba cum o cheama. 
   O intrebare cliseu pentru agatat sau motivul era altul? 
   Destinul se incapataneaza sa-i aduca impreuna, intalniri intamplatoare, priviri cercetatoare din partea lui, sentimente ce incep sa apara usor la suprafata, indicii ce-i aduc tot mai aproape de aflarea adevarului dureros, toate acestea duc la una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste. 
   Daca vreti sa descoperiti cum intre te doresc si te iubesc se afla te traiesc va recomand cu drag aceasta carte plina de sensibilitate si senzualitate. 
   De ce este Dean atat de enigmatic uneori? De ce dintre toti cei pe care ii sarutase doar cu Dean putea simti ceva? Cand va afla adevarul, va mai fi Dean alaturi de Sky?

   O carte minunata. Bravo Colleen si multumesc editurii ca ne-a dat posibilitatea sa citim prima carte din seria Hopeless

Comanda aici.


   In iulie 2013 a aparut cartea a doua din serie, Losing Hope este cartea in care aflam ce se intampla in mintea lui Dean, ce gandeste atunci cand trece prin toate momentele acelea fara speranta. Acum este momentul lui Holder sa-si dezvaluie toate secretele, deoarece Sky ne-a spus povestea sa si nu i-a ramas niciun sentiment, amintire sau secret nedezvaluit.  
   Vreau sa aflu ce gandeste Dean Holder cand priveste cerul, deoarece in Hopeless excluzand momentele in care isi lasa sentimentele sa se reverse patimas ramane inca un mister pentru cititori.  

   Sper sa fie tradusa si la noi cat de curand.
 
   Si nu uitati, bucurati-va de lecturi placute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu