Pagini

duminică, 23 februarie 2014

Te astept - Jennifer Armentrout




   De cand  am vazut-o la rubrica In pregatire asteptam cu nerabdare sa citesc aceasta carte. 
   De ce? Aveam eu sentimentul ca nu ma va dezamagi si am avut dreptate. Editura ne-a facut o surpriza placuta si inainte de Valentine's Day a aparut Te astept (titlul original Wait for you) de Jennifer L.Armentrout.

   A fost ca o plutire linistita pe valuri, dar esti atras usor, usor de curent in ape agitate, te trezesti ametit si dezorientat atras tot mai adanc in vartejul de sentimente, iar la sfarsit iesi fericit la suprafata, ai petrecut clipe minunate alaturi de personaje deosebite.

   Ai trait vreodata sentimentul ca iti vine sa te dai cu capul de toti peretii pentru ca iti place cineva si ceva te impiedica sa te apropii de persoana respectiva? Ai avut vreodata senzatia ca ai creierul inconjurat de ceata pentru ca persoana de care esti atras este atat de dulce si prin toate gesturile pe care le face iti darama zidul interior incat inima ta este in pragul unui stop cardiac? Ai intalnit vreodata o persoana pentru care vrei sa-ti infrunti toate angoasele sau din cauza careia scoti pe gura numai fraze penibile de-ti vine sa-ti dai palme dupa, pentru ca iti face inima sa bata din ce in ce mai tare? Ai intalnit vreodata o persoana alaturi de care te simti minunat dar in momentul in care vrei sa te apropii te refuza? Dar tu continui pentru ca SIMTI, pentru ca in momentul acela totul este perfect. Ai trait vreodata sentimentul ca pentru el sau ea, poti si vrei sa astepti pentru ca merita, pentru ca este special tot ce este intre voi atunci cand sunteti impreuna? Daca nu, veti trai toate aceste sentimente alaturi de Avery si Cam, iar daca da, le vei retrai alaturi de cei doi si poate mult mai intens deoarece sunt doua personaje speciale, menite sa fie impreuna. 
   Dupa ce am citit aceasta carte m-am gandit ca fiecare suntem o piesa dintr-un puzzle iar in momentul cand intalnim persoana predestinata.... clic, cele doua piese se potrivesc perfect iar cu timpul se vor umple si golurile din jurul lor si se va forma o imagine completa. 

   Personajele sunt create frumos, au replici pline de umor si nu o data mi s-a intamplat sa citesc pagini intregi cu un mare zambet afisat pe fata.
   Avery Morgansten, 19 ani, vine in Virginia sa studieze, trebuia sa puna o distanta cat mai mare fata de familia din Texas, trebuia sa se indeparteze de cosmarul acela, ultimii  patru ani fusesera ingrozitori, toate acele invinuiri, barfele, privirile acuzatoare, tacerea familiei, era un adevarat chin. Este posibil sa nu o intelegeti mereu dar nu am invinuit-o in momentele cand refuza sa se apropie de Cam si cand se ascunde in spatele unui zid al tacerii si nu-i dezvaluie adevarul. De ce? Pentru ca la varsta de 14 ani, cand era inca un copil, a trecut printr-un moment traumatizant iar familia in loc sa o sprijine si sa o ajute sa treaca peste acel moment dificil reactioneaza intr-un mod hilar. Acest lucru a transformat-o intr-o adolescenta inchisa in ea, cu teama de a fi respinsa, dar totusi prietenia cu Brit si Jacob, si nu in ultimul rand "prietenia" lui Cam o fac sa iasa din cochilia ei si sa se elibereze de acel trecut ingrozitor. Ranile vor ramane dar alaturi de Cam viata era minunata.
   Cameron Hamilton, un tanar de o frumusete socanta si un zambet rapitor de dulce, putea avea toate fetele la picioare dar el o vrea pe Avery si este foarte emotionant modul in care se strecoara in viata ei aducand-o acolo unde vrea cu o rabdare extraordinara deoarece cuvintele te astept aveau o semnificatie aparte atunci cand era vorba despre Avery, asa cum a spus el la un moment dat "am fost perfect pentru ca am fost cu tine".

    Scriitoarea a subliniat intr-un mod clar si socant diferenta dintre parintii lui Avery si cei ai lui Cam, sunt un model de asa nu si asa da. Parintii lui Avery sunt genul egoist, le pasa de pastrarea aparentelor si evitarea scandalurilor chiar daca pentru acest lucru isi sacrifica unica fiica. Nu cred ca au fost pregatiti pentru un copil si se iubesc prea mult pe ei insisi ca sa renunte la vechile obiceiuri si nu ezita sa-si lase copilul singur si sa-si vada de distractiile lor. Responsabilitate, dragoste, grija nu faceau parte din vocabularul lor de parinti. In schimb familia lui Cam este iubitoare si chiar daca au trecut si ei prin momente grele au stiut sa fie alaturi de copii, au stiut sa-i sprijine si in special au stiut sa-i lase liberi sa nu-i sufoce cu o grija prea mare.

  Era prima zi de cursuri a lui Avery, si desi isi cronometrase cu grija traseul pana la colegiu, este in intarziere. Ura sa intarzie, nu-i placea sa fie in centrul atentiei. Alearga innebunita spre sala de curs si se izbeste de un "zid". Par ravasit, carti imprastiate pe jos iar Avery constata ingrozita ca "zidul" era de fapt un baiat, dar in momentul in care il priveste cu atentie se trezeste in fata celor mai frumosi ochi albastri umbriti de cele mai dese si negre gene. Era Cameron Hamilton unul dintre baietii populari si ravniti de fete, si desi amandoi se indreptau spre cursul de astronomie Avery nu are curajul sa intre in sala si fuge ingrozita. Isi face insa noi prieteni, Jacob si Brit. Prieteni ce au stiut sa-i aduca zambetul pe buze, sa o scoata din marea de singuratate si sa fie alaturi de ea la nevoie. Insa toata linistea aceasta este de scurta durata deoarece descopera ingrozita ca vecinul sau de palier este nimeni altul decat baiatul cu cei mai remarcabili ochi albastri, Cam. Din acest moment lumea lui Avery este data peste cap. De ce? Pentru ca se simte atrasa de Cam, iar faptul ca acesta porneste o intreaga campanie de cucerire iar ea avea de ascuns o multime de secrete nu o ajuta deloc. Zilele de duminica in care Cameron vine la usa ei sa-i gateasca micul dejun, prima intalnire dupa multe luni in care este refuzat, petrecerea Zilei Recunostintei alaturi de familia lui, sentimentul linistitor de a se simti in siguranta si protejata atunci cand este cu el, modul rabdator in care Cam o face sa descopere fiorii atingerilor, toate acestea duc la una din cele mai emtionante povesti de dragoste.

   Dar la randul lui, Cam nu-i spune totul despre el. Ii va dezvalui secretul sau lui Avery? Dupa ce Cam descopera mesajele de amenintare pe care le primeste Avery, ii va spune aceasta adevarul? Este Cam atat de special incat sa nu o respinga atunci cand va afla adevarul? Sau se va intampla exact faptul de care Avery se teme cel mai tare?

   Te astept este prima carte din seria Wait for you scrisa de Jennifer Armentrout semnata J.Lynn. Pana acum in aceasta serie au mai aparut: 



Trust in me (a aparut in octombrie 2013), este varianta scrisa din punctul de vedere al lui Cameron,

Be with me (aparuta pe 4 februarie 2014), este povestea lui Jase (unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Cam) si a Teresei (sora lui Cam), Stay with me (va aparea in septembrie 2014) inca nu se stie care vor fi personajele principale, dar este posibil sa fie povestea lui Ollie (un alt prieten al lui Cam) si a lui Brit (prietena lui Avey), nu stiu sigur, globul de cristal era cam in ceata si este posibil sa gresesc, ramane de vazut. :)

   Va recomand cu drag aceasta carte, este deosebita si timpul petrecut alaturi de Cam si Avery vi se va parea scurt, veti dori mai mult. Sper sa fie traduse si celelalte carti, chiar si varianta lui Cam, iubesc cand intalnesc personaje speciale, care au atat de mult de transmis si spus.

Comanda aici.

Nu uitati, bucurati-va de lecturi placute.


6 comentarii:

  1. Buna. ai cumva cartea in format pdf?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am tot amânat cartea. Am găsit alte titluri şi am uitat de ea. Sper, totuşi, c-am s-o citesc curând. Pare o carte foarte bună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Trebuie neaparat sa o citesti. Daca nu ai citit-o iti mai recomand si Fara speranta.

      Ștergere
  3. Am citit cartea, mi-a placut povestea doar ca protagonista nu prea a fost pe gustul meu. Nu a fost un personaj de care sa ma simt mai apropiata, eu ca si cititor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi aduc aminte daca m-am imprietenit prea tare cu Avery in timp ce am citit cartea, dar am incercat sa o inteleg.

      Ștergere