Pagini

duminică, 12 ianuarie 2014

Nopti de patima - J.R. Ward



   Stiu ca multi nu prea sunt incantati de cartile cu vampiri, dar eu cred ca ar trebui sa le acordati o sansa, sa mai evadati o clipa din stilul obisnuit, un pic de fantasy nu strica :). 
  
Va recomand Nopti de patima (titlul original Dark lover), are aproape tot ce iti doresti, o poveste de dragoste arzatoare, intriga, secrete intunecate, scene de lupta extrema, personaje ale caror trasaturi principale sunt prietenia, loialitatea, curajul, toate acestea au fost legate printr-un stil simplu in care actiunea se desfasoara destul de alert, autoarea nu incearca sa traga de timp, pur si simplu te atrage in poveste si mai poti iesi doar dupa ce ai terminat romanul. Rare sunt aceste ocazii, dar ma bucur tare mult cand intalnesc o astfel de carte.

   Lumea fantasy creata de J.R. Ward este putin diferita de tot ce stiam noi din filme despre vampiri, singurul lucru ramas valabil este ca lumina soarelui ii distruge, in rest vampirii din aceasta carte nu erau atat de indestructibili, o rana mai grava le putea aduce moartea, periodic trebuiau sa se hraneasca cu sange de la un vampir de sex opus, sangele uman nu le dadea forta si rezistenta, nu puteau transforma oamenii in vampiri prin muscatura. Vampirii erau creatia Fecioarei Scrib, erau copiii ei. Rivalul Fecioarei Scrib este Omega, acesta isi creaza propria armata pentru distrugerea vampirilor, singurul inconvenient era ca nu putea procrea, de aceea este nevoit sa isi aleaga recrutii din randul oamenilor, daca erau alesi acestia isi pierdeau sufletul, erau un fel de morti vii, iar in timp cu cat activau mai mult in meseria de exterminator isi pierdeau trasaturile, deveneau simplu doar dl. X, dl.O. Singurul zid de aparare ramas intre exterminatori si populatia civila de vampiri este Fratia Pumnalului Negru, formata din cei mai puternici vampiri, dar membrii sai aveau si cele mai intunecate blesteme si secrete.
   Nopti de patima este povestea lui Wrath, Regele Orb, ultimul vampir cu sange pur si a lui Beth, un hibrid, rezultatului unei relatii dintre un om si un vampir.
Sursa foto aici
   Beth, o frumusete cu parul negru, locuia in Caldwell, New York, lucra la redactia unui ziar, era orfana, mama murise la nastere, tatal declarat mort, nu stia ca acesta traia si era un vampir, majoritatea barbatilor roiau in jurul ei dar Beth avea senzatia ca nu-si mai gaseste locul, ceva lipsea, simtea apropierea unei schimbari. Dar ce?
   Wrath, un razboinic cat un munte, un colos cu putin peste 2m, muschi masivi imbracati in piele neagra, ochelari de soare ce ii purta si noaptea, era aproape orb, vedea doar umbre incetosate, dar asta nu il impiedica sa fie un razboinic de temut pentru ca celelalte simturi erau superdezvoltate, avea o forta distrugatoare daca era suparat, ascuns adanc in sufletul sau era sentimentul de vina, nu vroia sa urce pe tron si sa-si asume o raspundere atat de mare, se simtea mai bine ca aparator si razboinic. Cu alte cuvinte PERICOL pe doua picioare. Dar sub aspectul dur zace un munte de tandrete, si cred ca fiecare frate are aceasta trasatura, imi place combinatia de duritate si tandrete creata de J.R. Ward.
  
   In barul Scremer's, Darius il asteapta pe Wrath. Stia ca cerinta sa era posibil sa il enerveze, dar era vorba despre fiica sa, viata ei era in pericol daca avea loc tranzitia, iar fara ajutorul lui Wrath era moarta. Cum era de asteptat raspunsul lui Wrath este negativ. Dar nu putem fugi de ceea ce este scris. Pericolul pandeste in intuneric si ataca necrutator, Wrath este nevoit sa infrunte pe o alee intunecata un exterminator, Darius moare in explozia automobilului sau si nu mai ajunge sa-si duca planurile la bun sfarsit iar Beth este atacata de doi tineri si scapa ca prin urechile acului de viol. Este momentul in care simtul datoriei fata de un prieten invinge, Wrath se hotaraste sa o contacteze pe fiica lui Darius si daca este posibil sa o ajute sa treaca peste tranzitie apoi sa-si vada fiecare de drumul sau.
     Dar sa fie totul chiar atat de simplu? Se pare ca nu. Dupa atacul celor doi asupra lui Beth, durul detectiv de la Brigada Omucideri, Butch, se transforma intr-un infocat aparator si o sa-i dea toate planurile lui Wrath peste cap.
   Prima intalnire dintre Wrath si Beth nu decurge prea bine deoarece aceasta se sperie iar Wrath este nevoit sa-i stearga acea intamplare din memorie, dar a doua intalnire se transforma intr-o noapte torida, atractia dintre ei face aerul sa sfaraie, le mai ramane o singura solutie, trebuiau sa lase pasiunea sa vorbeasca. Wrath este rascolit de frumoasa Beth si desi avea o shellan, pe Marissa, niciodata nu simtise dorinta pentru aceasta, dar Beth ii da lumea peste cap si il aduce in pragul unei crize de gelozie atunci cand Butch o ia prin surprindere si o saruta. De aici totul se intampla destul de rapid, Butch "incearca" sa il aresteze pe Wrath, este salvat de Beth in ultima clipa de mania vampirului, iar vestea ca tatal sau era un vampir este un adevarat soc pentru Beth. Era mult mai simplu sa il creada pe Wrath un baron al drogurilor decat o creatura a noptii ce se hranea cu sange, dar dovezile sunt zguduitoare, trebuie sa accepte adevarul si sa fie pregatita pentru tranzitie. Ghinionul face ca momentul transformarii sa o prinda in apartamentul sau departe de Wrath, nu mai are forta sa-i dea telefon dar chiar si asa nu ar fi putut ajunge la ea deoarece inca era ziua. Speranta ramane in Butch care o gaseste prabusita si in stare grava, dar acesta vrea sa o duca la spital crezand ca Beth se afla intr-un soc provocat de o supradoza, nici nu voia sa auda de periculosul Wrath.
   O va asculta Butch pe Beth si o va duce la Wrath? Va reusi acesta sa o salveze sau este prea tarziu? 


   Dar lucrurile nu se linistesc deloc ci se complica si mai mult deoarece un inamic insetat de putere vrea sa-i distruga. Fratia Pumnalului este amenintata de temutul domn X, iar cei sase frati (Thorment, Rhage, Zsadist, Phury, Vishous, Wrath) trebuie sa lupte pentru a-si apara semenii si ce iubesc cel mai mult.

Black Dagger Brotherhood. Sursa foto aici


 

   Pana in prezent seria Fratia Pumnalului Negru (titlul original Black Dagger Brotherhood) are 12 volume, fiecare frate de care am aflat in primul volum are povestea lui dar vor mai veni si altii.

Dark lover, aparitie 2005 (Wrath si Beth),
Lover eternal, aparitie 2006 (Rhage si Mary), Lover awakened, aparitie 2006 (Zsadist si Bella), Lover revealed, aparitie 2007 (Butch si Marissa), Lover unbound, aparitie 2007 (Vishous si Jane), Lover enshrined, aparitie 2008 (Phury si Cormia), Lover Avenged, aparitie 2009, (Rehvenge si Ehlena), Lover mine, aparitie 2010 (John si Xhex), Lover unleashed, aparitie 2011 (Payne si Manuel), Lover reborn, aparitie 2012 (Thorment), Lover at last, aparitie 2013 (Blay si Qhuinn), The king, apare in 2014 (revine Wrath si regina sa, va invinge dragostea adevarata?).



   La noi a fost tradus doar primul volum si a aparut in 2012. Mi-a placut mult cartea si imi doresc foarte mult sa citesc si celelalte volume, in special povestea lui Zsadist, vampirul cu cicatrici pe fata dar si in suflet, vreau sa vad cine reuseste sa-l imblanzeasca. Dar pana vor aparea si celelalte volume nu-mi ramane decat sa fac ca popcornul in oala si sa ii rog frumos pe cei de la Editura Leda sa traduca si celelalte volume. Va rooooggggggg.

   Chiar daca nu sunteti fani fantasy dar va plac povestile de dragoste in care barbatii puternici si duri, adevarati masculi alfa sunt imblanziti foarte usor de femeia potrivita, incercati seria Fratia Pumnalului Negru, este super.

Comanda aici.

  Si nu uitati, bucurati-va de lecturi placute.

7 comentarii:

  1. superba prima carte acum vreau sa le citesc pe toate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Stiu, si eu imi doresc sa apara si celelalte volume. Dar vad ca editura nu mai zice nimic, desi inainte comunicau foarte bine cu cititorii.

      Ștergere
  2. Buna ziua! Poate doriti sa ne sustineti in demersul nostru catre Editura Leda pentru a traduce si publica Seria: Fratia Pumnalului Negru ,semnand aceasta petitie.Am citit ceea ce ati scris si dorintele noastre coincid. Cu cat vom fi mai multi cu atat poate avem castig de cauza si ne sunt ascultate dorintele. Multumim!
    http://www.petitieonline.net/petitie/petitie_pentru_publicarea_seriei_fratia_pumnalului_negru_de_j_r_ward-p43533146.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. O initiativa foarte buna, va sustinem cu placere, am semnat petitia.

      Ștergere
  3. http://www.petitieonline.net/petitie/petitie_pentru_publicarea_seriei_fratia_pumnalului_negru_de_j_r_ward-p43533146.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună , mă poate ajuta cineva cu un site , de unde pot descărca această carte? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, daca nu esti sigura de o carte sau nu doresti sa o cumperi cel mai bine si frumos ar fi sa o imprumuti de la biblioteca, nu recomand descarcarea de pe cine stie ce site-uri. Editurile se straduiesc, trebuie sa le aratam si noi putin respect.

      Ștergere