Pagini

duminică, 8 septembrie 2013

Bantuind dupa miezul noptii - Karen Robards



   In romanul Bantuind dupa miezul noptii (titlul original Walking after midnight) pe langa suspans, romantism si mult umor Karen Robards aduce un element surpriza, supranaturalul. Nu va ganditi la scene de groaza cu fantome ce bantuie pe unde vor, este vorba despre un suflet ce nu-si gaseste linistea si ramane suspendat intre lumi. Mai avea ceva de rezolvat aici, trebuia sa-si indrepte o greseala. 

  
   Dar daca isi duce fapta la bun sfarsit isi va gasi linistea sau i se va mai acorda o noua sansa? Deedee se sinucisese, dar dintr-un motiv anume nu putea parasi aceasta lume, era legata de doi barbati: unul blond si frumos, celalalt brunet, necizelat si periculos. 
   Ce trebuia sa faca? Ce legatura avea cu cei doi barbati?

  Mi-a placut curajul personajului principal feminin, Summer McAfee, pentru ca in momentele cele mai grele si pline de tensiune nu a fugit in toate directiile ca un balon "spart", ci a infruntat totul cu mult curaj, fara sa verse lacrimi si fara sa se transforme intr-o femeie isterica, desi ar cam fi fost ocazii sa devina una. In schimb a adus un plus de amuzament cartii cu modul sau de a infrunta pericolul facandu-si tot felul de scenarii inspirate din filme. 
   Cu sase ani in urma Summer divortase si din necesitate isi dezvoltase o mica afacere in oraselul Murfreesboro, o firma de curatenie de care era foarte mandra. Deoarece doi angajati nu s-au prezentat la munca, Summer este nevoita sa-i inlocuiasca si sa-si petreaca noaptea de duminica facand curatenie in cladirea companiei de pompe funebre a fratilor Harmon. Nu era deloc un mod placut de a-si petrece seara si nici nu-si inchipuia ca acea seara avea sa-i schimbe total viata. 
   Din acest moment suspansul si actiunea tot mai alerta se impletesc perfect, iar cititorul este purtat intr-o cursa nebuna pentru supravietuire, cursa ce pare fara speranta de izbanda. Atmosfera de groaza este creata treptat, intunericul noptii, zgomote suspecte (oare sunt zgomotele specifice unei cladiri vechi sau era doar imaginatia ei bogata?), senzatia ca nu este singura si cireasa de pe tort in momentul in care vrea sa stinga ultima lumina, un scenariu de Stephen King incepe sa prinda contur, pe una din mese vede un barbat gol ce prezenta urme de violenta, un corp pe care nu-l observase cand facuse curat in camera. 
   O miscare sesizata cu coada ochiului sau imaginatia ii juca feste? Nu era posibil, cadavrele nu se pot misca. Dar trebuia sa verifice. Acum este momentul in care parul tau va capata cu siguranta o usoara influenta punk. :) "Cadavrul " se ridica si o ameninta cu moartea daca nu ii dezvaluie totul. Ingrozitor, se afla in fata lui Frankestein, un urias cu fata sinistra si nu stia ce dorea de la ea. 
   Despre ce complici vorbea? Ce trebuia sa-i dezvaluie? De ce o ameninta?

   Steve Calhoun un fost politist macinat de vina si implicat intr-un mare scandal, ajunsese prea departe cu cercetarile sale si trebuia inlaturat. 
   Dar cine erau cei care ii doreau moartea? 

   Incepe o cursa contra cronometru pentru descoperirea identitatii celor care ii urmareau si le doreau moartea, momente tensionate si fara de speranta salvate uneori de "fiorosul catel" Muffy, cinci zile de cosmar pentru Summer si Steve dar condimentate cu pasiune.

   La final pe cine va alege Summer, periculosul Steve sau barbatul cu care se intalnea inainte de complicata aventura, marele fan Bruce Lee si Chuck Noris? :) 

   Dar ce rol joaca Deedee in povestea aceasta? Va reusi sa-si gaseasca linistea si sa-l ajute pe barbatul de care se folosise?

   Coruptie la nivel inalt, prietenii tradate, casnicii esuate, dragostea de parinte, o noua iubire si o noua speranta- sunt elementele pe care Karen Robards le-a imbinat sub titlul de Bantuind dupa miezul noptii. 

   Bucurati-va de lecturi placute.

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru recenzie.Chiar voiam sa stiu cate ceva despre cartea asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu va multumesc mult pentru mesaj si va mai asteptam sa ne vizitati.

      Ștergere
  2. Am citit cartea si a fost minunata. o recomand tuturor care sunt insetati de aventura.

    RăspundețiȘtergere