Pagini

vineri, 20 februarie 2015

Promite-mi viitorul - Nora Roberts



    Promite-mi  viitorul (titlul original Promise my tomorrow) este o carte a Norei Roberts aparuta in 1984, la noi a fost tradusa in 1996 si a aparut la Editura Granada.
   Se vede ca este o carte de pe la inceputurile ei ca scriitoare, lipseste suspansul cu care ne-a obisnuit iar firicelul acela de intriga a fost doar asa sa nu zicem ca nu a fost. Mi-ar fi placut sa dezvolte mai mult aceasta latura.
    Actiunea se petrece in cadrul unei mari companii, in lumea arhitectilor, iar daca nu stiai nimic despre stilul gotic, arcade, unghiuri, suruburi etc afli acum.
  Sarah, nou angajata la Holdingul Haladay, spirit liber, sociabila, de o frumusete rapitoare il intalneste pe Byron Lloyd al doilea om ca importanta in companie, tipul omului de afaceri, enigmatic, pe jumatate indian Navajo.
  Chiar daca ambii simt scanteia dintre ei inca de la prima intalnire, niciunul nu o baga in seama, iar comportamentul lui Byron ii taie Sarei orice elan. Asa ca in momentul in care Sarah este desemnata pentru construirea unei cladiri importante la Paris, aceasta cade in mrejele lui Januel Bounnet reprezentantul companiei Haladay la filiala din Franta. Insa Januel nu este asa cum pare, are intentii ascunse iar momentul in care Sarah ii descopera adevarata fata culmineaza cu o mare betie si un lesin sublim in fata lui Byron.
   Reintorsi la New York sentimentele dintre cei doi nu mai pot fi tinute in frau iar batalia se incheie cu o cerere in casatorie, o luna de miere de vis si o dureroasa si inutila revenire la "realitate" (a se citi vechile obiceiuri). Deci visuri facute praf, dus cu apa rece.
   Incapatanarea lui Byron mi-a pus rabdarea la grea incercare iar la fraza "Te iubesc, dar nu vreau" imi venea sa-l iau de guler si sa-i dau doua palme. Daca nu m-a doborat incapatanarea lui Byron, in schimb rabdarea mea a fost facuta KO de mareata traducere <<totusi in '96 cu siguranta nu exista Google Translate>>.
   In concluzie, o poveste draguta cu personaje incapatanate care ne aduc la exasperare, bine ca macar in final Byron isi revine. De data asta l-am iertat, nu stiu daca o sa mai fie o data viitoare.....

   Si nu uitati, bucurati-va de lecturi placute!

8 comentarii:

  1. De obicei Nora Roberts nu dezamageste niciodata cand vine vorba de povesti amorezate. O scriitoare care stie ce face! :) De unde pot cumpara cartea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Nora Roberts stie ce face in materie de povesti cu indragosteli si suspans insa de data aceasta cam bajbaie. Dar am iertat-o fiind una din cartile ei de inceput. Este o carte mai rara, dar in cazul in care o gasesc te anunt.

      Ștergere
  2. Pare interesanta, dar nu chiar genul meu.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna foarte bine cartea asta, imi place romanceul. Ce carti de dragoste v-au placut cel mai mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Va referiti la carti de dragoste scrise de Nora Roberts sau in general?

      Ștergere
    2. In general :) Insa, vreo carte speciala scrisa de Nora Roberts?

      Ștergere
    3. :) De Nora Roberts as mentiona Martora si seria Chesapeake Bay, iar la categoria "in general" imi place cum scrie Colleen Hoover, m-a convins cu Fara speranta, sau Judith McNaught, are un stil interesant, iar o carte scrisa de ea care mi-a placut mult este Atractie periculoasa.

      Ștergere