Pagini

miercuri, 28 ianuarie 2015

Înainte sa adorm- S.J. Watson





Are 47 de ani și e scriitoare.
Se trezeşte în fiecare dimineaţă neştiind unde se află. O formă rară de amnezie o împiedică să reţină informații mai mult de 24 de ore.
Crede că are cu 20 de ani mai puţin, că este singură şi are întreaga viaţă înainte. Dar descoperă că locuieşte cu soţul ei, Ben, şi că majoritatea deciziilor importante din viaţa sa au fost deja luate.
Doctorul o sfătuieşte să ţină un jurnal care o ajută să-şi recompună amintirile de la o zi la alta. Dar într-o zi deschide jurnalul şi citeşte: „Să nu ai încredere niciodată în Ben.”
O cheamă Christine.
Jurnalul vieţii ei se numeşte „Înainte să adorm”.
Ai intrat deja în viaţa ei!


Vrei să afli mai multe?

   De ce am ales să scriu despre „Înainte să adorm”? Pentru că o este o carte de literatură în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că reuşeşti să trăieşti alături de Christine, să-i fii prieten atunci când are nevoie. Să-i simţi lacrimile, să-i guşti cuvintele. De ce „Înainte să adorm”? Pentru că această carte îmi va rămâne mereu în minte, mereu, nu numai datorită stilului impecabil şi superb în care este scrisă povestea, ci şi datorită faptului că eroina romanului, Christine, reuşeşte să-şi depăşească condiţia şi să afle ce s-a întâmplat, de fapt, cu tot trecutul ei, şi cine este femeia blondă, de o înălţime medie, cu ochi albaştri, în pielea căreia se trezește în fiecare dimineață! Uitând, în fiecare zi, cine este.

    Memoriile noastre sunt parte din sufletul pe care-l stăpânim, din sufletul care ne stăpâneşte.Ne modelăm ființa după memorii, devenind, uneori, ceea ce au fost, retrăindu-le. Pozele sunt exemplu cel mai bun. Sau jurnalurile. Neştiind cine este, suferind de o formă rară de amnezie, Christine se hotărăşte, la îndemnul doctorului său, să țină un jurnal în care să noteze tot ce află despre viața ei. Din moment ce, în fiecare zi, uită tot ce a făcut ziua anterioară, doctorul ei are s-o atenţioneze, mereu, unde are ea jurnalul ascuns. Spun ascuns, pentru că este nevoită să-l ascundă de soțul ei, Ben, datorită unor motive ce, pe parcursul romanului, se vor dovedi uluitor de surprinzătoare.Începutul promitea multe și știam cu certitudine că are să fie ceva memorabil, are să fie carte, carte pe care mi-am dorit din inimă s-o citesc, bună, care să mă surprindă şi şocheze, care să mă facă să vreau să nu mă mai opresc din a o citi. Aşa că am început lectura. Se trezeşte, iar totul parte atât de normal. El e Ben şi de 20 de ani îi explică cine este ea, cine este el, ce sunt ei şi de ce sunt acolo. Totul normal. Totul normal până când Christine află ce s-a întâmplat cu viața ei. Cutremurător!

   Cu o reducere de 40%, la doar 27 de RON, puteți comanda cartea de pe site, de AICI, editura Trei. Vă aşteptăm!

O seară frumoasă și liniștită!

2 comentarii:

  1. Am citit si eu aceasta carte si m-a surprins foarte mult, mai ales ca m-am tot intrebat daca o asemenea boala ar putea exista. :)) Voi ce credeti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pregatim un nou articol iar raspunsul la intrebarea ta cred ca il vei gasi in cadrul lui. :)

      Ștergere