Pagini

joi, 1 august 2013

Spinii dragostei - Arlette Geneve



   Noua colectie Carti pentru suflet ne-a adus in atentie, prin Spinii dragostei (titlul original Las Espinas del Amor), o noua scriitoare - Arlette Geneve - al carei stil mi-a placut. Chiar daca am cateva obiectii cu privire la caracterul si incapatanarea personajelor principale, autoarea mi-a starnit curiozitatea pe tot parcursul lecturii si totodata dorinta de a citi si celelalte volume din serie.

   Arlette Geneve a adus o noua adiere in genul historicalromance si pana in acest moment nu am gasit o alta autoare cu care as putea sa o aseman, creeaza personaje puternice ce te aduc la exasperare cu incapatanarea lor, iar ciocnirea celor doua culturi spaniola si englezeasca fac deliciul intregii carti. 
   Ce poate fi mai interesant decat infruntarea dintre exuberanta, dezinvoltura, nonconformismul si firea pasionala a spaniolilor, pe de o parte si eticheta, conservatorismul, eleganta si seriozitatea englezeasca, de cealalta parte...?!
   Singurul lucru care nu mi-a placut si mi s-a parut putin exagerat a fost incapatanarea celor doua personaje- Aurora si Justin.
Incapatanare ce dureaza pana aproape de sfarsitul romanului, cand credeai ca situatia incepe sa se aranjeze... hop! aparea un nou conflict si o luau de la capat.
   In scortoasa societate englezeasca, Aurora este ca o raza de soare, inteligenta, originala si plina de energie raspandeste in jurul sau iubire si asta spre exasperarea lui Justin care nu privea cu ochi buni imbratisarile ei pline de afectiune fata de membrii familiei si prieteni, o dorea doar pentru el, vroia sa fie centrul universului ei. Ii marturiseste nu o data ca o iubeste, isi deschide inima in fata ei iar Aurora de fiecare data da cu sentimentele lui de pamant, sfasiindu-i inima si hranindu-i gelozia ce il macina aducandu-l in final aproape de pragul nebuniei si pierderii controlului (si lucrul acesta nu mi-a placut la Aurora). La Justin nu mi-a placut modul obsesiv in care ii urmareste fiecare miscare, nesiguranta lui in ceea ce priveste fidelitatea ei, nesiguranta alimentata de povestea mamei sale, faptul ca se lasa orbit de gelozie si de nevoia de a o face a lui il determina sa faca greseli dupa greseli, dar a primit o mare bila alba pentru faptul ca ii vorbeste deschis despre sentimentele lui, nu se ascunde in spatele arogantei specifice nobililor si nu se sfieste sa-si puna inima la picioarele ei.

   In 1808 Ines de Velasco y Duero in timp ce-si cauta fratele geaman printre ranitii de pe campul de lupta gaseste un nobil englez grav ranit. 
   Optsprezece ani mai tarziu marchizul John Beresford primeste o scrisoare ingalbenita de timp in care este instiintat de draga si iubita lui Ines ca a adus pe lume o fetita, Aurora. De ce a primit scrisoarea atat de tarziu?
   In Spania, deoarece situatia politica era tensionata si era in pericol de a fi acuzat de tradare,  Rodrigo de Velasco y Duero, conte de Ayllon este nevoit sa-si trimita nepoata, marea lui slabiciune, sa-si cunoasca tatal si fratii in Anglia.
   De la sosirea fiicei sale Aurora viata lui John Beresford si a celor 3 fii ai sai -Christopher, Andrew si Arthur- se schimba radical. Ce nu stie ea este ca si viata sa va lua o noua turnura. Intre casa Beresford si Penword exista un acord vechi privind mostenirea lui Clare, iar fiica lui John trebuie sa se casatoreasca cu mostenitorul lui Penword. 
  Din momentul in care o vede Justin ramane fascinat de frumusetea tinerei "sorceress" si o doreste doar pentru el. Problema este ca mai sunt si altii care cad prada frumusetii Aurorei, Brandon (varul lui Justin), Jamie (fratele lui Justin), Roger (prietenul lui Justin) s.a. Chiar daca refuza sa se casatoreasca cu Justin si ii marturiseste ca iubeste pe altcineva, o succesiune de intamplari fac in asa fel incat Aurora sa fie obligata sa se casatoreasca cu Justin deoarece acesta era in pericol de moarte, iar vina era doar a ei.
   Daca aveti impresia ca de aici inainte lucrurile se vor linisti intre cei doi, va inselati. 
   Spiritele sunt din ce in ce mai incinse si nici venirea pe lume a gemenilor Maria si Rodrigo nu aduc pacea mult asteptata iar totul explodeaza in momentul in care Justin o surprinde sarutandu-l pe Diego (marea ei iubire din tinerete). Din razbunare si orbit de gelozie Justin ia copiii si pleaca in Europa pentru o perioada destul de indelungata, cat sa-i franga inima Aurorei. Acest lucru duce la juramantul de razbunare al tigancii Eulalia, doica Aurorei. 
   Personal razbunarea mi s-a parut foarte dura, provocand o mare suferinta tuturor celor implicati.

   Ce urmarea Eulalia? De ce a fost atat de malefica prin razbunarea sa incat a riscat s-o raneasca si pe Aurora? Va reusi Justin sa-si depaseasca gelozia si sa vada adevarul? Va reusi sa o recucereasca pe Aurora? Care era secretul gemenilor Devlin Alejandro si Miguel Hayden? Erau copiii lui Justin sau ai fratelui sau Jamie?

Comanda aici.

Spinii dragostei este prima carte din seria Penword - Velasco




a doua carte din serie Embrujo seductor prezinta povestea lui Jamie, fratele lui Justin, tanarul cu ochi violeti si par negru (sa vedem daca este atat de temperamental ca si fratele sau Justin) 





 
iar a treia carte din serie este La rendicion del highlander, povestea lui Brandon McGregor, Laird respectat in Scotia, varul lui Justin. 
Despre temperamentul scotian nu mai vorbesc, se stie :) 


Fratii Aurorei beneficiaza de o serie separata, seria Beresford.

Cu siguranta vreau sa le citesc.

2 comentarii:

  1. Se gaseste cartea "fluturI", de Irina Binder, la voi? Ma scuzati ca intreb aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nicio problema. Momentan nu o mai avem in stoc. Vrei sa o citesti?

      Ștergere