Pagini

duminică, 4 august 2013

Fericirea incepe azi - Jamie McGuire



   "Intens. Periculos. Creeaza dependenta"  asa scrie pe coperta cartii Fericirea incepe azi (titlul original Beautiful Disaster) si tind sa le dau dreptate. 

   Tinerii de 19 ani de la Eastern au stiut sa te tina in suspans si sa traiesti actiunea alaturi de ei, au fost de neoprit asemeni unei tornade, certuri explozive, calde impacari, marturisiri, lacrimi si dulci declaratii de dragoste, toate acestea s-au imbinat si au transformat romanul intr-o lectura captivanta.
  
   Personajele sunt create dupa o reteta clasica: baiatul plin de tatuaje cu infatisare de bad boy, dar inteligent si cu note excelente, nu se implica in relatii de lunga durata (era adeptul conceptului cuceriri de-o noapte) si fata care la inceput pare normala, fara griji, dar de fapt fuge de un trecut pe care il
tine secret si pe care il cunostea doar prietena ei cea mai buna, America.
    Prima intalnire dintre cei doi are loc la una din luptele clandestine la care participa Travis Maddox si este un pic cam sangeroasa. De atunci Travis este ca lipiciul, o alinta Pigeon si este mai tot timpul in preajma ei, cu toate ca Abby face tot posibilul sa-l descurajeze. Dar norocul ii surade lui Travis in momentul in care se strica boilerul din camin iar America si Abby sunt nevoite sa se mute in apartamentul lui Shepley - prietenul Americai- apartament pe care acesta il impartea cu varul sau Travis. Astfel ca America se muta in camera iubitului, Abby este nevoita sa imparta patul cu Travis iar in lumea acestuia incep sa aiba loc schimbari, renunta la "nebuniile lui" de o noapte si isi indreapta toate armele catre misiunea de a o convinge pe Abby ca relatia "doar prieteni" este doar in mintea ei, pentru el insemna mult mai mult. 
   Travis ajunge in stadiul in care inventeaza un pariu ce ii prelungea "sejurul" in apartament cu 30 zile si bineinteles ca are grija sa iasa castigator. Pentrul el era important sa o stie aproape.  
   Pe ce pariaza nu va spun... :)  este surpriza...
 Abby rezista asalturilor lui Travis si sentimentelor contradictorii ce ii dadeau tarcoale pana in a 30 zi cand i se daruieste, el fiind primul barbat din viata ei. Deoarece Abby considera ca Travis reprezinta exact genul de baiat de care incerca sa se tina cat mai departe - il plasa in mediul din care incercase sa fuga si sa stea cat mai departe, dupa acea noapte se retrage iar Travis este distrus si innebunit. 
   De aici cartea este un adevarat carusel, in prima faza Abby isi neaga sentimentele, incearca sa infiripeze o relatie cu Parker, apoi urmeaza acceptarea trecutului, impacarea cu Travis, iarasi cearta si intr-un final marea impacare. Si ce impacare!!! 
   Desi Travis se dorea a fi un macho hotarat, mie mi s-a parut ca inoata intr-o mare de nesiguranta, iar colacul sau de salvare era Abby. O iubea aproape obsesiv, posesiv, gelozie extrema ce culmineaza cu scene de violenta verbala si fizica (nu adresata ei si nu va ganditi la ceva grav- nu o loveste- dar totusi samburele de scandal exista). 

   Cum il vad pe Travis? Ca eticheta pe coperta, daca incerci s-o dezlipesti o sfasii, asa si marele luptator, fara Abby era pierdut, inima si sufletul sau erau facute bucati, ea este salvarea lui, in preajma ei toate piesele se adunau si formau din nou un intreg, iar daca ii era si alaturi se simtea de neinvins, pentru ea ar fi mutat si muntii. Ce mi-a placut la Travis este faptul ca pentru Abby incearca sa-si invinga demonii sa lase temerile de-o parte, sa nu mai fie o pacoste si tind sa cred ca pana la sfarsitul romanului reuseste. 

   Oare vor castiga cei doi pariul ce avea ca miza sensul cuvintelor "pentru totdeauna"?

   Comanda aici 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu