Pagini

duminică, 25 august 2013

Lunga vara fierbinte - Karen Robards



   Lunga vara fierbinte (titlul original One Summer) de Karen Robards imbina cu succes romantismul cu suspansul, actiunea este bine dozata, fara detalii inutile iar curiozitatea mea a jucat sah cu toate indiciile pe care mi le oferea cartea pentru descoperirea identitatii Pandarului.
  
   In concluzie daca va plac povestile romantice condimentate cu suspans si presarate cu putin umor, personajele puternice care nu se lasa influentate ci isi urmeaza propriile convingeri si sentimente, va recomand aceasta carte.
   Actiunea romanului are loc in Tylerville, un orasel sudist cu locuitori linistiti dar inchistati in reguli si convingeri. Cartea debuteaza cu scena in care profesoara Rachel Grant (34 ani) il asteapta in statia de autobuz pe fostul ei elev Johnny Harris (29 ani), in aparenta ceva banal doar ca acesta se intorcea in oras dupa 11 ani petrecuti in inchisoare deoarece fusese invinuit de uciderea lui Marybeth Edwards.
Dar strainul cu umeri lati, surprinzator de bronzat, cu parul negru si lung pana la umeri, cizme de cowboy, jeansi uzati si tricou alb nu prea mai seamana cu baiatul rebel din liceu, acesta se transformase intr-un barbat ce parea la prima vedere periculos. Rachel era singura din oras care nu credea ca baiatul inteligent si sensibil, cu talent la literatura, asa cum il cunostea ea, se facea vinovat de o crima atat de oribila si de aceea accepta sa-l ajute atunci cand acesta ii cere intr-o scrisoare un loc de munca pentru obtinerea eliberarii conditionate. Asadar, iat-o acum langa acest barbat cu aer ursuz, fastacita de privirea indrazneata care o masoara din cap pana-n picioare. Dar are ea grija sa-i stearga de pe fata orice urma de indrazneala facandu-i cunostinta cu talentul ei de soferita (un adevarat pericol pe patru roti, mai multe nu va spun, sunt prea haioase scenele si merita sa le descoperiti singuri), totusi la sfarsitul cursei infernale cea care ramane cu gura cascata este Rachel, dupa ce Johnny ii marturiseste ceva:

        "-Eram mort dupa tine in liceu. Si inca mai sunt."

   Sinceritatea lui, curajul de a-i povesti ce a patimit in inchisoare, modul in care isi descarca sufletul in fata ei dupa ce tatal sau moare intr-un accident de tren o fac pe Rachel sa cedeze in fata sentimentelor, sa renunte la relatia comoda pe care o avea cu plictisitorul farmacist Ron si sa inceapa o noua relatie cu Johnny iar in final sa dezvaluie tuturor puternicele sentimente ce le are pentru acesta.
   Insa o noua crima tulbura linistea oraselului, victima este o buna prietena a lui Johnny iar crima seamana izbitor de mult cu cea petrecuta acum 11 ani, de data aceasta insa are un alibi de neclintit. Dar declaratia lui Rachel il scapa de inchisoare nu si de parerile infierbantate ale locuitorilor din oras.

   Raul pandeste in intuneric este mai insetat de sange ca niciodata iar in momentul in care Johnny isi da seama ca elementul comun pe care il aveau cele doua femei moarte este el, incepe cursa pentru siguranta lui Rachel, pentru ca ea era femeia pentru care ar fi facut orice, femeia pe care el o iubea din tot sufletul, tot orasul stia asta si cu siguranta aflase si Pandarul.

Va reusi Johnny sa-si dea seama la timp cine este Pandarul?
Va reusi oare sa-si salveze iubita de la o moarte cumplita?
Vor ramane Rachel si Johnny impreuna?

   Finalul cartii m-a surprins, nu ma asteptam la acea raza de lumina in toata nebunia creata de Pandar, dar Karen Robards a avut grija sa nu lase nimic nerezolvat. 
   Frumos..... bucurati-va de lecturi placute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu