Pagini

duminică, 23 iunie 2013

Pe strada Dublin - Samantha Young



   Pe strada Dublin (titlul original On Dublin street) o carte in care Samantha Young imbina cu succes fazele amuzante, momentele tensionante, de cumpana si erotism exploziv (bine.... nu asa ca in seriile d-lui Grey sau Gideon unde darama peretii dar cu siguranta este prezent cat sa abureasca geamurile :)).   
  
In concluzie: mi-a placut. O poveste frumoasa cu schimburi de replici delicioase si faze in care dupa ce treci peste socul initial marele zambet se transforma in ras, avem si o doza de dramatism, doar cat sa-i dea un impuls personajului nostru traumatizat, sa se trezeasca din coltul in care isi impusese sa se retraga si sa vina usor spre lumina, sa accepte sa fie iubita si sa iubeasca la randul ei.
   La varsta de 14 ani Jocelyn Butler si-a pierdut parintii si surioara in urma unui accident, lucru care a daramat-o, dar la aceasta tragedie s-a adaugat si decesul celei mai bune prietene (Dru), iar pentru aceasta moarte se simtea direct responsabila. Tragediile si navala "binevoitorilor" dupa ce a primit
mostenirea parintilor au determinat-o pe Jocelyn sa se transforme intr-o tanara inchisa in ea, nu-i placea sa se ataseze prea tare de alte persoane, nu-i placea sa se destainuie si sa vorbeasca despre trecutul ei si cu siguranta nu vroia sa ajunga sa iubeasca, "iubire" un cuvant pe care Jocelyn nu-l vroia in viata ei, dar destinul are alte planuri. Dupa ce la 18 ani intoarce spatele vietii din Statele Unite si se refugiaza in Scotia pentru studii si o noua viata, iat-o acum dupa 4 ani in Edinburgh lucrand cateva seri pe saptamana ca barmanita in Club 39, in timpul liber incercand sa devina scriitoare si in cautarea unui nou apartament de inchiriat deoarece prietena ei Rhian plecase la Londra iar vechiul apartament trebuia eliberat. Intamplarea face in asa fel incat este nevoita sa imparta taxiul cu un tanar brunet, inalt, intruchiparea sex-appelului nu alta, pe care Jocelyn il numeste: Costumul. Privirile lui insistente si incercarea de a lega o conversatie o enerveaza pe Jocelyn, ea prefera blonzii, totusi in aer plutea ceva. Oare intre timp preferintele ei se schimbasera? Dupa ce scapa de Costum intr-un mod nu tocmai politicos, are parte de o surpriza placuta cand vede noul apartament si o cunoaste pe noua colega, Ellie- o tanara deschisa, vesela, care ii povesteste fara rezerve despre ea, despre familia si fratele ei care era adevaratul proprietar al apartamentului si o lasa sa-l foloseasca pana isi termina studiile, cu alte cuvinte opusul lui Jocelyn, dar cu toate acestea o placea. Fara sa mai intarzie isi muta lucrurile in apartamentul de pe strada Dublin si profitand de faptul ca Ellie plecase la Universitate inaugureaza noua baie, constatand ca nu era niciun prosop la indemana iese din baie si se arata in toata spendoarea ochilor amuzati ai Costumului. Vestitul Costum era nimeni altul decat fratele lui Ellie, Braden Carmichael- proprietar de cluburi, investitor imobiliar si colectionar de "femei Barbie afis" (dar incepand cu Jocelyn se lecuieste de aceasta preferinta). 
   De aici incepe nebunia simturilor, de cate ori se intalneau aerul devenea fierbinte iar "fluturasii" lui Jocelyn o luau razna, dar Braden barbat hotarat, stie ce vrea si daca ii place ceva trebuie sa aiba, stiind de reticenta ei in privinta relatiilor o convinge sa inceapa o relatie cu el fara obligatii, doar sex. Da, da...... cu siguranta doar atat.

   Este posibil ca la un moment dat retinerea lui Jocelyn si hotararea ei de a nu se atasa sa va aduca la exasperare, dar nu uitati ca fiecare reactioneaza diferit in fata unor mari tragedii, iar ea a preferat sa se retraga in spatele unui zid, sa respinga amintirile, sa nu-i planga asa cum ar fi trebuit pe cei dragi iar in consecinta sa se lase prada unor atacuri de panica atunci cand orice amintire draga de familie era lasata sa iasa la suprafata. Dar Braden stie ce vrea si daca a facut-o a lui nu o va lasa sa-i mai scape. Sau da...?

   Va reusi oare Jocelyn sa-si invinga temerile? Cum va reactiona Braden cand ii va dezvalui trecutul intunecat?

Comanda aici.




Sursa foto aici
Astept cu nerabdare cartea a doua din seria On Dublin Street, Down London Road povestea Johanney Walker (prietena lui Jocelyn de la bar) si a lui Cameron MacCabe.

 Despre autoare: Samantha Young s-a nascut la Stirlingshire, Scotia.
A absolvit in 2009 Universitatea din Edinburg, unde a studiat istorie antica si medievala.
Cartile sale acopera mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban si subiecte contemporane. Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizata la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance.

9 comentarii:

  1. Foarte interesanta aceasta carte. Imi place recenzia ta. Sunt la fel de curioasa despre urmatoarea ce trebuie sa apara pe piata. Sigur va face furori, mai ales daca merge pe acest gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. Si eu astept urmatoarea carte din serie, povestea Johanney cea materialiste, desi am auzit ca nu ar fi atat de stralucita. Dar pana nu citesc cu ochii mei nu cred ce spun altii :)

      Ștergere
    2. Intotdeauna parerile sunt impartile. La fel voi proceda si eu. Vreau sa ma conving singura daca e buna sau rea.

      Ștergere
  2. Ce mult imi place coperta acestei carti. Ai citit romanele toate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am citit si Pe strada Londra. Prima carte a avut si o doza de umor, cealalta a avut un alt impact. Le-ai citit?

      Ștergere
  3. Nu, dar am de gand sa o fac. Pentru ca mi-a placut mult prezentarea si mi-au placut impresiile. E o carte buna, deci. Multumesc mult :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am aceasta carte si sper sa o citesc cat se poate de repede, momentan citesc Where I Belong #AlbamaSummer 1 de J. Daniels.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ambele carti din serie mi-au placut, daca stau sa ma gandesc poate as inclina balanta putin spre aceasta desi nici cea de a doua nu a fost mai prejos, dar atinge o alta latura. Nu am citit nimic de J.Daniels, cum scrie? M-am uitat peste subiect si mi se pare interesanta. Vrei sa citesti toata seria Alabama Summer?

      Ștergere