Pagini

sâmbătă, 15 iunie 2013

Destine la limita - Katie McGarry



  Destine la limita (titlul original Pushing the limits) o noua carte cu si despre tineri, dar cu un subiect putin mai delicat, trista in esenta dar lumina sperantei palpaie permanent pana cand se ridica dand forta personajelor, transformandu-i in INVINGATORI. 

    Daca in E usor sa te iubesc avem de-a face cu studenti- tineri care deja si-au format o idee despre ce vor sa faca in viata, de data aceasta avem de-a face cu tineri in ultimul an de liceu, greu incercati de evenimentele din viata lor, fiecare incercand in felul sau sa mearga mai departe, sa-si invinga temerile iar in final sa descopere adevaratul drum in viata. Apar si vestitele grupuri din licee: cei populari, rebelii si nu in ultimul rand vesnica tendinta a "omului" ca in momentul in care nu mai corespunzi grupului sa te excluda, este clipa in care doar adevaratii tai prieteni te vor accepta asa cum esti, ignorand si incalcand regulile nescrise ale "grupurilor" pentru a te sustine si a fi alaturi de tine. 
    Mi-a placut tema romanului, personajele si taria lor de a nu lasa problemele
sa-i tarasca in intuneric, delicatetea si constientizarea faptului ca atunci cand intalnesi o persoana speciala si importanta pentru tine trebuie sa stii sa astepti, sa nu-ti lasi dorintele sa primeze ci sa-l respecti si sa-l asculti pe cel de langa tine.
   Daca doriti sa descoperiti cum doua suflete ratacite, doborate de probleme, renasc impreuna intr-o delicata poveste de dragoste, va recomand cu drag aceasta carte, veti trai si simti alaturi de Noah si Echo toate evenimentele, iar l-a final cu greu va veti desparti de ei.
   Romanul este scris la persoana I, dar surpriza, avem capitole scrise atat din punctul de vedere al lui Echo cat si capitole scrise din punctul de vedere al lui Noah, un bun prilej de a ne da seama mai bine de trairile lor, de temerile si sentimentele ce-i asalteaza, ajungand sa-i cunosti mai bine, sa nu-i mai acuzi ca au luat decizii gresite ci doar sa taci, sa le respecti deciziile si sa fii alaturi de ei.
   Echo Emerson, fata populara, cu un iubit sportiv, se transforma intr-o fata retrasa ce umbla mereu cu bratele si mainile acoperite, il paraseste pe Luke si nu mai socializeaza cu fostul grup de prieteni simtindu-se exclusa de privirile si susotelile lor. De ce? Din cauza unui accident in urma caruia ajunsese sa aiba bratele pline de cicatrici oribile. Dar marea problema era ca nu-si mai aducea aminte ce se intamplase in noaptea aceea blestemata. Evenimentul acela o doborase, inima sa fiind franta deja de moartea fratelui sau.
   Noah Hutchins, tanarul singuratic, cu un aer rebel, teribil de sexy, ramas orfan in urma unui incendiu, incearca din rasputeri sa invinga sistemul si sa-si recupereze fratii mai mici, dorea sa formeze din nou o familie, dar sufletul ii era macinat si de un secret din noaptea incendiului. Pe cine apara Noah? Devenise un rebel doar pentru ca asa se putea apara mai usor de rautati, dar care era adevarata lui fata?
   Ce-i aduce pe cei doi impreuna? 
   Datorita problemelor, amandoi erau nevoiti sa o frecventeze destul de des pe d-na Collins la cabinetul scolii. Doamna Collins- asistent social medical- este un personaj ce l-am indragit, discret dar important in destinele celor doi, care cu un talent deosebit de a citi si vedea ce se afla dincolo de cuvintele lor "indiferente" si de atitudinea lor incapatanata, il convinge pe Noah sa ia ore de meditatii pentru obtinerea unui rezultat bun la testele pentru admiterea la facultate, rasplata fiind marirea timpului in care isi putea vedea fratii de care fusese despartit.
   Dar cine este meditatorul? Ei bine nu este un EL, este o EA, nimeni alta decat Echo.
   Intalnirea a doua suflete ranite, doua inimi pereche, ce se descopera usor, usor, pana cand.... mai raman doar cativa pasi si vor realiza ce sentimente s-au nascut intre ei. Oare le vor accepta?
   Detalii despre modul in care Noah si Echo ajung sa se apropie, cum se sprijina unul pe altul si mai ales despre sentimentele ce incep sa teasa in jurul lor o poveste de dragoste foarte speciala este frumos sa le descoperiti singuri.
   Doriti sa aflati daca Echo isi va duce aminte de evenimentele din acea noapte? Noah isi va recupera fratii, sau lupta cu sistemul va fi in zadar si vor ramane despartiti? In ciuda problemelor, vor ramane Echo si Noah impreuna? Mosteneste Echo boala mamei sale? De ce are tatal lui Echo o privire vinovata de fiecare data cand vine vorba despre noaptea aceea?
Nimic mai simplu, cititi cartea si aflati raspunsurile, eu va asigur ca nu veti regreta.

Comanda aici.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu