Pagini

vineri, 17 mai 2013

E usor sa te iubesc - Tammara Webber



    M-am tot gandit cum sa descriu romanul E usor sa te iubesc (titlul original Easy) de Tammara Webber si m-am hotarat sa nu ma incurc in cine stie ce inflorituri si sa folosesc un singur cuvant: dulce.

    Ma asteptam la o carte draguta cu adolescenti in care sa fie prezentate problemele tipice tinerilor: relatii / despartiri, certuri, petreceri pline de bautura, orgolii, teribilism, dar peste toate acestea scriitoarea "a presarat praf" dintr-o superba poveste de dragoste, si bine a facut. A abordat o problema delicata - "violul" - demonstrand inca o data ca nu este bine sa fie trecut sub tacere, de fapt nu trebuie sa treci sub tacere niciun fel de agresiune, trebuie sa vorbesti iar agresorul pedepsit.
   Simpla atractie sau predestinati? Clar este povestea a doua suflete menite sa fie impreuna. Mi-a placut totul: personajele, povestea, stilul scriitoarei.... iar la sfarsitul cartii nu poti sa spui decat: uau..., sa ramai pe ganduri si sa-ti para rau ca s-a terminat iar fiecare fata sa-si doreasca un Lucas al ei.
    O poveste de dragoste frumoasa care iti arata ca trebuie sa vezi dincolo de frumusetea exterioara, uneori aparentele pot fi inselatoare- baiatul galant dintr-o familie buna poate fi un mare ticalos iar in spatele tanarului retras si rebel cu bratele pline de tatuaje ce ii spun povestea plina de durere se poate ascunde un suflet sensibil, incercat de o mare tragedie si salvat in final de singuratatea autoimpusa de o dragoste adevarata.

      Intr-o seara in care evadeaza de la petrecerea de Halloween, Jaqueline este atacata in parcare de Buck un coleg (prieten) de fratie al fostului ei iubit care o parasise cu aproximativ 2 saptamani in urma, intentiile acestuia erau foarte clare: vroia sa o aiba cu forta. Cand situatia devenise periculoasa iar lui Jaqueline nu-i mai ramasesera decat rugamintile, de nicaieri apare un strain care o salveaza. Cu toate ca o scapase din ghearele atacatorului, cand isi vede salvatorul este putin reticenta: par negru putin mai lung, un piercing in coltul gurii, ochi ca de gheata..... primul gand care ii vine in minte este ca a cazut din lac in put. Dar temerile ei sunt nefondate, strainul o conduce la camin, se asigura ca Jaqueline intra in siguranta in cladire dupa care dispare, iar tanara isi da seama ca nu-i stie numele si nici nu-si aduce aminte sa-l mai fi vazut prin campus.


   Insa dupa acest episod, ca un facut, isi intalneste salvatorul peste tot: la cursul de economie al dr.Heller (la care se inscrisese doar pentru ca dorise sa fie alaturi de Kennedy si la care avea probleme deoarece lipsise 2 saptamani), la cafenea, la cursul de autoaparare la care o duce colega ei de camera Erin dupa ce afla de atacul lui Buck si bineinteles ca intre timp ii afla si numele: Lucas.
   Toate aceste intalniri, modul discret in care ii da numarul lui de telefon (il noteaza pe paharul de cafea, noroc cu Erin care ii spune sa verifice capacul, altfel ar fi ajuns la gunoi), apoi schimbul de mesaje, privirile lui timide pline de grija pentru ea, ideea nebuneasca a lui Erin ca are nevoie de OFBR-faza baiat rau- dupa despartirea de Kennedy si nu in ultimul rand dezamagirea pe care o simte cand incepe sa compare modul in care se comporta Kennedy cand afla de problema cu Buck si felul in care reactioneaza Lucas atunci cand are nevoie de el, o fac pe Jaqueline sa-si puna intrebarea daca ar fi bine sa se apropie mai mult de salvatorul ei, pentru ca deja incepuse sa aiba anumite sentimente pentru el.
   Dar se simte atrasa de Lucas sau de Landon- preparatorul de economie recomandat de dl Heller pentru a o ajuta sa recupereze materia?
   Nu-l vazuse pe Landon niciodata pentru ca nu reusea sa ajunga la cursurile lui de pregatire, corespondau prin mail, iar stilul acestuia prietenos, nostim si autoritar cand trebuia sa invete ii trezesc interesul.
Dar cine este misteriosul Landon? Cand va afla cine este, ce va face Jaqueline?
Va reusi ea oare sa-l faca pe Lucas sa treaca peste trecutul sau intunecat plin de durere?
De ce avea Lucas cicatricile acelea oribile la ambele incheieturi?
   Veti afla raspunsul la aceste intrebari si cat de dulci sunt intalnirile dintre cei doi, doar daca cititi cartea si nu uitati, nu va lasati orbiti de aparente, priviti dincolo de frumusetea exterioara si abia atunci veti descoperi "adevarata frumusete".

   Cu riscul de a ma repeta va recomand aceasta carte, veti fi placut surprinsi si nu veti regreta nicio secunda timpul pe care i l-ati acordat..

"Dragostea nu e lipsa logicii
ci logica examinata si recalculata
incalzita si pliata sa se potriveasca
pe contururile dinlauntrul inimii."  
(E usor sa te iubesc - Tammara Webber)

Comanda aici.




ACTUALIZARE. 

   Va era dor de Lucas? Scriitoarea Tammara Webber ne-a facut o surpriza placuta si in mai 2014 va aparea cartea a doua din seria Countours of the heart, serie din care face parte si Easy (E usor sa te iubesc). 


     Breakable este povestea lui Lucas Landon Maxfield. Acum vom descoperi ce se petrece in sufletul enigmaticului Lucas si cat de adanc l-au marcat evenimentele dramatice din copilarie.
   Si cred ca Epica ne va face o surpriza placuta.... asa cum ne-a obisnuit in ultima vreme....
  

3 comentarii:

  1. Recent am terminat aceasta carte.Ai avut dreptate ca i se potriveste cuvantul "dulce". Am avut o senzatie inca de la inceput ca Lucas e special si trebuie sa fie ceva mai mult decat un pierde vara, tatuat si pasionat de desen. Mi-a depasit cumva asteptarile, iar tu ai punctat foarte bine in recenzie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut aceasta carte, este printre favoritele mele. Daca imi permiti si inca nu ai citit-o iti recomand Fara speranta de Colleen Hoover. Este o carte minunata iar personajul Dean Holder m-a facut sa-mi doresc foarte tare sa citesc si varianta spusa din punctul lui de vedere. Recomand cartea tuturor, este deosebita.

      Ștergere
    2. Iti multumesc pentru sugestie, chiar nu am citit-o. Am sa o notez si sper sa am timp de ea cat de curand.

      Ștergere