Pagini

duminică, 31 martie 2013

Ritualul dragostei - Pamela Morsi



   Ritualul dragostei (titlul original Wild Oats) este prima carte din seria Dead Dog, Oklahoma si prima carte a scriitoarei Pamela Morsi pe care am citit-o, iar lista mea de autori preferati s-a imbogatit cu un nou nume.
.
   Daca titlul si mica descriere a cartii m-au dus cu gandul la o poveste de dragoste siropoasa, mi-a facut placere sa descopar o carte cu dialoguri si situatii amuzante, cu personaje dragute si un pic de intriga.
   James Edwin Sparrow Jr. (Jedwin Sparrow) este un tanar de 24  ani, inalt, cu par blond si o privire intensa, patrunzatoare, devotat si muncitor, care a incercat tot timpul sa fie un fiu bun si  sa-i faca pe plac mamei sale Amelia Sparrow.
   Din acest motiv, dupa moartea tatalui sau. incearca sa conduca afacerea familiei, singura Companie de Pompe Funebre din Dead Dog si isi amana planurile pe care le avea perfect conturate in minte. Pentru ca este un tanar sensibil, cu inclinatie spre partea frumoasa a lucrurilor si nu suporta sa faca
imbalsamari  il angajeaza pe Hayworth pt. acest lucru, trecand astfel peste vociferarile mamei sale.
   Dar ce l-a adus in situatia in care ii venea sa intre in pamant dupa ce i-a facut marea "propunere indecenta" Corei Briggs? O simpla discutie cu Hayworth, in care i se plange ca maica-sa a pornit o intreaga campanie pt a-i gasi o sotie si ca nu putea petrece prea mult timp in preajma tinerelor din oras pentru ca mamele lor deja ar fi interpretat gestului lui cu cine stie ce intentii serioase de casatorie, iar Hayworth, ca un bun prieten, il sfatuieste sa-si gaseasca o femeie si sa-si faca de cap, fara alte obligatii. Asa ca iata-l acum in sufrageria Corei, balbaindu-se, rosu ca sfecla de rusine, framantandu-si mainile fastacit, ramas fara cuvinte cu ratiunea plecata deja pe campii.
"-As vrea ca dumneavoastra sa fiti- daca se poate- ma gandeam ca.........
Jedwin ingheta, incapabil sa mai scoata o vorba.
-Domnule Sparrow. Ea i se adresa pe un ton bland, privindu-l drept in ochi. Imi faceti cumva o propunere indecenta?
-Da, doamna."
   In principiu, planul lui era simplu, pentru ca Tulsa May, tanara care i se parea cea mai potrivita pentru a-i fi sotie, era inca un copil (14ani) si trebuia sa astepte pana ajungea la varsta maritisului, intre timp sa inceapa o relatie fara obligatii cu apetisanta Cora (femeia pe care o admira in tacere inca din adolescenta).
   Cora Briggs (29ani) o femeie frumoasa, prea voluptoasa pt. binele ei, nu este prea iubita in Dead Dog pt ca divortase, iar in acele vremuri mai bine ramaneai ancorat intr-o casatorie care iti lasa un gust amar decat sa divortezi, in plus soacra ei Miss Maimie Briggs avusese grija sa puna paie pe foc raspandind zvonuri rautacioase dupa divort si ascunsese adevaratul motiv al divortului.
O simpla copila orfana, a vazut in casatoria cu Luther Briggs primul pas spre indeplinirea visului ei, sa aiba o casa a ei, un sot, copii..... Dar fericirea nu a durat prea mult iar in momentul in care Luther i-a marturisit ce-l framanta si si-a dat seama ca senzatia pe care o avea in momentele lor intime ca acesta era cu mintea in alta parte avea baze reale, a hotarat sa divorteze fara sa o intereseze parerea celorlalti.
   Discreta, fara sa intre in conflict cu locuitorii orasului, desi acestia abia asteptau sa o alunge din oras, adepta a unui stil de viata sanatos cu miscare in aer liber (o noutate in acele vremuri), incercand sa razbata prin fortele proprii fara sa faca compromisuri, ramane perplexa cand aude propunerea lui Jedwin. Daca la inceput ii vine sa-l ia la palme si il da afara din casa, se gandeste mai bine si isi da seama ca este un bun prilej sa se razbune pe mama lui Jedwin, persoana care in dorinta ei de a-i fi pe plac lui Miss Maimie raspandise in oras toate zvonurile. Asa ca ii propune lui Jedwin ca inainte de a trece la fapte sa-i faca putina curte cu flori si poezii. Jedwin accepta, iar poeziile lui, adevarate ode nu alta :), ii aduc zambetul pe buze, iar mai tarziu dupa o multime de gesturi dragute din partea lui, cand incepe sa-l cunoasca mai bine isi da seama ca desi era un tanar frumos, nu era un Casanova cu o mare experienta in amor, in schimb era un bun elev .
   Acesta este inceputul unei frumoase povesti de dragoste, celelalte detalii va las sa le descoperiti singuri.
   Urmeaza a doua carte din serie Haimanaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu