Pagini

joi, 19 martie 2015

Ce ne pregatesc editurile?

  Editurile muncesc din greu, iar noile titluri vor inflori frumos in bibliotecile noastre si isi vor dezvalui parfumul si secretele sub ochii cititorilor.
  Asadar am scotocit putin dupa informatii si va prezint in acest articol ce surprize ne-au pregatit editurile pentru lunile urmatoare.


   Editura Trei este harnicuta si vine cu noutati si continuarea seriilor incepute.

   In luna martie vor aparea:

Sursa foto si descriere aici
Half Wild de Sally Green, este a doua carte din seria Half Bad, prima carte din serie este Jumatatea rea. (apariţia a fost reprogramată pentru luna aprilie)
"In Anglia zilelor moderne, unde doua factiuni de vrajitori aflate in conflict traiesc printre oameni, Nathan, in varsta de saptesprezece ani, este un renegat, fiul nelegitim al celui mai putenic si violent vrajitor din lume. Nathan este vanat din toate partile, nicaieri nu este in siguranta si nimeni nu poate fi de incredere. Acum Nathan a venit pentru cadoul sau magic unic, iar el este un fugar. Dar vanatorii sunt aproape si nu ii opreste nimic pana nu il captureaza pe Nathan si nu il distrug pe tatal sau."
  Ruin and Rising de Leigh Bardugo este cartea a treia din seria The Grisha.
  Primele carti ale seriei sunt: Regatul umbrelor si Regatul furtunilor.
Sursa foto  aici


 Oh, da! Intunecatul. Abia astept sa ma reintalnesc cu el. Sa vad ce s-a intamplat de fapt cu Alina, ce urmareste Aparatul, care sunt consecintele amplificatoarelor Morozovei, sa-i reintalnesc pe Mal si Nikolai. Da, este momentul in care se va decide soarta Ravkai.
   Intunecatul conduce Ravka de pe tronul sau de umbre. Dar pentru cat timp?
  Daca nu ati citi seria, acum este momentul sa savurati toate cele trei volume si sa va delectati cu povestea Imperiului Ravka.



   Pentru luna aprilie sunt programate:

Sursa foto si descriere aici
  La rascruce de dresuri de Louise Rennison (se pare ca ne vom bucura mai devreme de aceasta carte, apare in martie)
"O noua serie hilara de la Regina Adolescentilor. Imaginati-va scena: Dother Hall, colegiul de arta spectacolului undeva in nord, inconjurat de pamanturi, sateni barbosi fabricatori de branzeturi (barbati si femei) si viata salbatica de tipul "nebunesc". Per ansamblu, nu este experienta de showbiz la care se astepta Tallulah, dar odata ce colegii ei se intorc si isi incep "spectacolul"... Voi traaaaiii veeeesnic, voi simti ca regulile lucrurilor interzise pe timpul verii nu mai sunt valabile. 
   Mai ales atunci cand ajung baietii. (Cand ajung baietii?) 
   Sase saptamani de libertate - fara parinti. Libertate la intalniri. Libertatea de exprimare, pentru ca este excelent sa joci teatru!!"

Sursa foto si descriere aici
The Interestings de Meg Wolitzer.
"Intr-o tabara de vara pentru arte sase adolescente devin inseparabile. Zeci de ani mai tarziu legatura ramane puternica, dar ceva s-a schimbat. Genul de creativitate care este cerut la cincisprezece ani, nu este intotdeauna suficient pentru a propulsa pe cineva in viata la treizeci de ani, ceea ce parea special in adolescenta nu mai este de ajuns mai tarziu. Jules Jacobson, o aspiranta actrita de comedie, demisioneaza pentru un stil de viata si o ocupatie mai practica. Prietenul ei Jonah, un muzician inzestrat, renunta la cantatul la chitara si devine inginer. Dar Ethan si Ash, cei mai buni prieteni ai lui Jules, acum casatoriti, au un succes socant - pentru visele lor initiale, iar bogatia si usurinta permit ca aceste vise sa se extinda. Prieteniile rezista si chiar prospera, dar sunt subliniate evident diferentele din viata lor, ce a devenit talentul lor si ce forma a luat viata lor."

Sursa foto si descriere aici
The knife of never letting go de Patrick Ness

"Prentisstown nu este ca alte orase. Oricine poate auzi gandurile celorlalti intr-un nesfarsit si coplesitor flux de zgomote. Doar la o luna distanta de ziua care il va face barbat, Todd, si cainele sau, Manchee, ale carui ganduri Todd le poate auzi, fie ca vrea fie ca nu vrea, da peste o zona de tacere deplina. Ei au aflat ca intr-un oras in care intimitatea este imposibila, a fost ascuns ceva teribil, un secret atat de ingrozitor incat Todd si Manchee trebuie sa fuga pentru viata lor.
Dar cum sa fugi cand urmaritorii tai iti pot auzi fiecare gand?"

   Pentru luna mai au programat:
Marshmallow Sky de Cathy Cassidy, este al doilea volum din seria "Clubul fetelor dependente de ciocolata", primul volum al seriei este Pasiunea lui Cherry.
 
Sursa foto si descriere aici
 Descriere:

 "Sky si Summer sunt gemene identice, iar Sky isi iubeste sora mai mult decat pe oricine altcineva pe lume. Ele fac totul impreuna, dar in ultimul timp Sky are sentimentul ca este pe locul doi, - istoria vietii ei. Si cand prietenul ei Alfie ii marturiseste ca nu o place pe ea, ci pe Summer, este dureros. Sky vrea sa fie ea insasi, dar cu o sora geamana, cum va putea? Va reusi Sky vreodata sa iasa din umbra lui Summer si sa gaseasca sansa de a straluci?"
   



Sursa foto si descriere aici
Will Grayson, Will Grayson de John Green si David Levithan.

"Intr-o noapte rece, intr-un colt obscur din Chicago, adolescentul Will Grayson isi intersecteaza calea cu...
   Doi adolescenti cu acelasi nume care provin din cercuri diferite vor descoperi ca brusc vietile lor merg in directii neasteptate."




Echo Boy de Matt Haig.

Sursa foto si descriere aici
"Tatal lui Audrey a invatat-o sa ramana umana in lumea moderna, ea a trebuit sa sape un sant in jurul ei, un sant de carti si muzica, filozofie si vise. Un sant ce o face pe Audrey diferita de "ecouri": masinarii sofisticate si emotionale, construite sa semene cu oamenii si sa munceasca pentru stapanii umani. Daniel este un "ecou" - dar el nu este ca ceilalti. El simte o legatura fata de Audrey, o senzatie pe care Daniel stie ca nu a fost programat sa o aiba, si nu isi poate explica asta. Cand Audrey este intr-un teribil pericol, Daniel este hotarat sa o salveze. "Baiatul Ecou" (Echo Boy) este o puternica poveste despre dragoste, pierdere si ceea ce ne face cu adevarat umani."


Editura Epica ne pregateste pentru lunile urmatoare (nu stiu exact cand anume apar, dar cred ca sunt programate pentru anul acesta):

Sursa foto si descriere aici
My life next door de Huntley Fitzpatrick 

"Familia Garretts este ceea ce Reeds nu sunt. Super, murdari, afectuosi. Si in fiecare zi, de pe acoperisul ei, Samatha Reed doreste sa fie unul dintre ei... pana intr-o seara de vara, cand Jase Garrett urca langa ea si schimba totul.
  Poticnirea, stangacia si maretia primei iubiri, familia lui Jase o accepta pe Samantha, chiar daca aceasta ascunde un secret. Apoi se intampla ceva de neconceput si darama lumea Samanthei. Se confrunta brusc cu o decizie imposibila. Ce familie perfecta o va salva? Sau este timpul sa se salveze ea insasi?
Un roman despre familie, prietenie, in primul rand dragoste si cum sa fii sincer cu persoana pe care o iubesti fara sa tradezi o alta."

Sursa foto si descriere aici
Ugly love de Colleen Hoover.
"Cand Tate Collins il intalneste pe pilotul de avioane Milles Archer, ea stie ca nu este dragoste la prima vedere. Ei nici macar nu ar merge atat de departe insa sa ia in considerare sa fie prieteni. Singurul lucru pe care il au in comun Tate si Milles este incontestabila atractie reciproca. Odata ce dorintele lor plutesc in aer isi dau seama ca nu au de ales. El nu vrea dragoste, ea nu are timp pentru dragoste, astfel incat ramane doar sexul. Aranjamentul lor poate fi suprinzator de fara obligatii, atata timp cat Tate respecta cele doua reguli pe care Milles le are pentru ea.
Nu intreba despre trecut.
Nu te astepta la un viitor.
Ei cred ca se pot descurca dar isi dau seama aproape imediat ca nu este atat de simplu.
Inimile le sunt in joc.
Promisiunile sunt rupte.
Regulile sunt spulberate.
Dragostea devine urata."

Sursa foto si descriere aici
I'll give you the sun de Jandy Nelson
"Jude si fratele ei geaman, Noah, sunt incredibil de apropiati. La treisprezece ani, retrasul Noah, este atras in mod constant si se indragosteste de carismaticul baiat din vecini. Dar trei ani mai tarziu Jude si Noah abia mai vorbesc. Ceva s-a intamplat de a reusit sa aduca gemenii pe cai diferite si dramatice... pana cand Jude intalneste un baiat obraznic, ranit si frumos - la fel ca altcineva - o forta noua si imprevizibila in viata ei. Primii ani au de spus povestea lui Noah, ultimii ani sunt povestea lui Jude. Ceea ce gemenii nu realizeaza este faptul ca fiecare are doar jumatate din poveste, iar in cazul in care vor gasi drumul inapoi unul spre altul, ar avea sansa de a reface lumea lor."

Sursa foto si descriere aici
Ten tiny breaths de K. A. Tucker.
"Toata viata lui Kacey Clary s-a prabusit acum patru ani intr-un accident datorat conducerii sub influenta alcoolului. Acum ea lucreaza din greu pentru a ingropa piesele ramase in urma - toate in afara de unul. Sora ei mai mica, Livie. Kacey poate inghiti dezaprobarea constanta de cand s-a nascut a matusii Darla fata de stilul ei de viata destructiv, ea se poate stapani sa nu-i dea o lectie dureroasa unchiului Raymond cand acesta pierde fondul fetelor pentru colegiu la o masa de blackjack. Ea trebuie sa-i tina impreuna pana cand Livie nu mai este minora, apoi pot pleca naibi din Grand Rapids, Michigan. Dar cand unchiul Raymond se strecoara in patul lui Livie intr-o noapte, Kate decide ca este timpul sa fuga. Inarmate cu doua bilete de autobuz si visele de a trai aproape de coasta. Kacey si Livie isi incep noua viata intr-un complex de apartmente din Miami, completat cu un proprietar morocanos, un pervers la etaj si un vecin cu un nume de scena potrivit perfect la profesia aleasa. Dar Kacey nu este ingrijorata, se poate descurca cu toate astea. Dar nu se poate descurca cu Trent Emerson de la apartamentul 1D. 
   Kacey nu vrea sa simta. Nu vrea. Este mai sigur asa. Pentru toata lumea. Dar Trent cel sexy gaseste drumul catre inima ei amortita, reanimand capacitatea ei de a iubi din nou.  Ea incepe sa creada ca poate lasa trecutul in urma si o poate lua de la capat. Dar Kacey nu este singura ranita si distrusa. Aparent perfect, Trent are un trecut de neiertat, unul care atunci cand va fi descoperit, va sparge noua viata construita a lui Kacey si o va trimite inapoi in intunericul sufocant."

Editura LEDA a anuntat urmatoarele doua titluri cu care ne vom putea delecta in curand:

Sursa foto si descriere aici
Onix cartea a doua din seria LUX, prima cartea a seriei este Obsidian 
"Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari.
Ceva mai rău decât arumii se află în oraş…
MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el.
Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea! Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot.
Dar apoi totul se schimbă…
Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat?
Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine?
Nimeni nu este cine pare a fi.
Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor…"

Sursa foto si descriere aici
Ana in vesmant de sange, prima carte din serie.
"Cas Lowood a moştenit o vocaţie neobişnuită: uciderea celor morţi.
La fel ca tatăl său, Cas străbate ţara în lung şi-n lat împreună cu mama lui, o vrăjitoare inofensivă, şi cu pisica lor, care simte prezenţa duhurilor. El cercetează legende şi folclor local, încercând să ţină pasul cu morţii criminali, evitând lucrurile enervante precum viitorul şi prietenii.
Când ajung într-un oraş necunoscut căutând o fantomă pe care localnicii au botezat-o Anna în Veşmânt de Sânge, Cas se aşteaptă ca totul să decurgă conform planului: urmăreşte, vânează, ucide.
În schimb, el descoperă o fată prinsă într-o urzeală de blesteme şi mânie, o fantomă cum nu a mai înfruntat niciodată. Încă mai poartă rochia pe care a îmbrăcat-o în ziua din 1958, când a fost ucisă cu sălbăticie, o rochie odată albă, acum şiroind de sânge. De când a murit, Anna i-a ucis pe toţi cei care au îndrăznit să păşească în casa părăsită, în stil victorian, în care locuise.
Însă lui, dintr-un motiv oarecare, îi cruţă viaţa."

Editura RAO 

Sursa foto si descriere aici
Tinta: presedintele de Dan Smith
"Vânătoarea a început!  În munţii aspri ai Finlandei se apropie primăvara şi ziua în care Oskari va împlini treisprezece ani şi va trebui să-şi dovedească bărbăţia, întorcându-se din sălbăticia pădurii cu un trofeu de vânător. Înarmat cu arcul şi cu săgeţile primite de la bătrânul satului, Oskari porneşte la drum şi descoperă că pădurea i-a oferit o cu totul altfel de încercare. El trebuie să îl salveze pe preşedintele Statelor Unite din mâna teroriştilor care i-au doborât avionul. Băiatul-vânător şi cel mai puternic om al planetei se trezesc într-o cursă pe viaţă şi pe moarte împotriva unui duşman teribil şi încrâncenat."


Editura All vine cu noutati pentru copii si fanii colectiei Strada Fictiunii.

Recolta de Jim Crace (apare in martie)
Sursa foto si descriere aici
"A doua zi după strângerea recoltei, locuitorii unui sătuc englezesc zăresc pe cer două fuioare de fum, care îi umplu de presimțiri sumbre. Primul vine de la acareturile stăpânului: porumbarul a luat foc și o parte din recoltă este compromisă. Cel de-al doilea vine din pădure și vestește sosirea unor străini. Hotărâți să caute un țap ispășitor printre nou-veniți, sătenii pleacă într-o expediție de pedepsire a intrușilor, dar declanșează un cumplit lanț de răzbunări, care, în doar șapte zile, amenință să distrugă satul din temelii. Într-o proză suplă, care curge în cadențe lirice, Jim Crace ne oferă o poveste cu subtile rezonanțe biblice, despre o comunitate care se luptă să rămână neschimbată în siajul istoriei. Recolta este o elegie a trecutului plecat în exod."


Din 15 aprilie vor fi disponibile: 
Exploratorii Vol. 1: Inceputul aventurii de Erin Hunter
Sursa foto si descriere aici
"Kallik, un pui de urs polar, rămâne orfană în urma unui atac al balenelor ucigașe și pornește în căutarea fratelui ei și a Tărâmului Gheții Veșnice. Lusa, un pui de urs negru, s-a săturat de captivitate și găsește prilejul de a evada când i se încredințează o misiune importantă. Toklo, un pui de urs grizzly convins că mama lui nu îl iubește, învață la o vârstă fragedă ce înseamnă să nu te încrezi decât în puterile tale.
Drumurile celor trei se întâlnesc în mod straniu când un misterios pui de urs grizzly, înzestrat cu darul de a se preschimba în alte animale, devine călăuza lor într-o călătorie plină de primejdii, dar și de aventuri nemaipomenite."

Sursa foto si descriere aici

Exploratorii Vol. 2: Lacul marelui urs de Erin Hunter
"După nenumărate peripeții, Kallik, Lusa, Toklo și Ujurak ajung în locul sacru în care toți urșii se adună ca să celebreze Ziua Cea Mai Lungă: Lacul Marelui Urs. Dar nici măcar în Lacul Marelui Urs nu se mai găsește pește, iar urșii sunt înfometați și îngrijorați. Trebuie să le dovedească spiritelor că sunt vrednici de ocrotirea lor, așa că hotărăsc să trimită un urs curajos într-o periculoasă călătorie până la îndepărtata Insulă a Labei de Urs. Vor reuși oare cei patru tovarăși să aducă înapoi peștele în Lacul Marelui Urs?"



Sursa foto si descriere aici
Supravietuitorii vol. 1: Orasul pustiu de Erin Hunter
"Norocel este un Câine Singuratic, care a învățat să se descurce pe cont propriu în jungla orașului. Nu i-au plăcut niciodată Haitele și s-a bazat doar pe instinctele lui. Până într-o zi, când se produce Marele Mârâit, pământul se despică și lumea pe care o știa el se schimbă. Toate labele-lungi au dispărut.
Acum Norocel trebuie să învețe să supraviețuiască într-o lume nouă, stranie și pustiită, fără hrană, cu apă otrăvită și cu dușmani la tot pasul. Soarta lui Norocel se schimbă când se întâlnește cu sora lui, Bella, și alți Câini Legați, părăsiți de stăpânii lor.
Traiul într-o Haită, mai ales una așa de neobișnuită, îi pune răbdarea la încercare lui Norocel, iar pericolele se înmulțesc. Aventurile lui Norocel de-abia au început! Fiți alături de el în extraordinara lui călătorie!"

Sursa foto si descriere aici
Supravietuitorii vol. 2: Dusmanul ascuns de Erin Hunter
"Bella și Câinii legați și-au făcut în sfârșit o tabără în pădure. Dar o haită de Câini Sălbatici a pus stăpânire pe teritoriu, iar fiorosul lor lider, Alfa, nu se va da în lături de la nimic pentru a-și impune supremația. Norocel și-a învățat prietenii să supraviețuiască în sălbăticie după Marele Mârâit, așa că aceștia refuză să cedeze în fața amenințărilor Câinilor Sălbatici.
Bella pune la cale un plan ingenios, care se bazează pe inteligența și experiența lui Norocel. Deși ar vrea să fie din nou un Câine Singuratic, Norocel este de acord să o ajute pe Bella și haita de Câini Legați. Acum, abilitățile lui vor fi puse la grea încercare. Ce cale va alege Norocel și cui îi va fi loial?"


Sursa informatii: facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu